Om

Om

Clara Lindqvist driver Biodlarpodden sedan 2017.

Biodlarpodden är en podcast som syftar till att väcka intresse och sprida kunskap om bin, biodling, honung och pollinering. Här samlar jag intervjuer med olika profiler och representanter från branschen. Vi pratar om hur allt började för dem, om binas livsviktiga arbete samt att vi alla, bör, och kan bli biodlare!

Vad triggade mitt engagemang?

Allt började 2015 efter att jag sett dokumentären ”Bieffekten” på SVT. (En dokumentär som jag rekommenderar varmt, att se både en, två eller flera gånger) Jag blev så otroligt tagen av dokumentären och de utmaningar världen står inför när det gäller pollinering i ett allt mer storskaligt odlingsklimat. Där och då bestämde jag mig för att bli biodlare. Den 7 juni 2015 fick jag min första kupa. Jag och min mentor hade då kört två avläggare, i bilen (!), till Bronäs Gård, där jag nu har min bigård.

Vi behöver bli fler biodlare.

Ju mer jag lärt mig inom biodling, desto tydligare har det blivit att vi behöver bli fler. Fler biodlare. Samtidigt finns det så många entusiaster och biodlarproffs som ägnat större delen av sina liv åt bin och honung. Det finns så många fantastiska historier och en enorm kunskapsbank i varje enskild individ. Därför känns det extra angeläget att spara och dela med mig av det som annars riskerar att gå förlorat när en hel biodlargeneration går ur tiden.